U PŠ REKA USPJEŠNO ZAVRŠIO PROGRAM „POTICAJNO RODITELJSTVO“

Dana 3. rujna 2019. godine u Područnoj školi Reka provedena je posljednja radionica za buduće učenike prvog razreda navedene Škole te njihove roditelje. Kroz ukupno 15 radionica programa „Poticajnog roditeljstva“ roditelji su usmjeravani na razvijanje poticajnog kućnog okruženja za učenje njihove djece. Aktivnosti radionica bile su usmjerene na razvoj pred-matematičkih i pred-čitalačkih vještina djece. Radionice su provodile educirane voditeljice: razredne učiteljice Jelena Sabolić i Maja Gal, pedagoginja Natalija Kušek i socijalna pedagoginja Mihaela Telebar. Program je namijenjen razvoju partnerstva roditelja, škole i vrtića.

Nakon završetka radionice ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec zahvalila je svima na aktivnom sudjelovanju u programu te zaželjela uspješan početak nove nastavne godine.

Radionice čine jednu od niza aktivnosti u sklopu projekta ”(O)DRŽI KORAK: obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice” koji je sufinanciran sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u okviru Poziva „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije“.

U Dječjem tjednu predviđena je provedba programa namijenjenog učenicima PŠ Reka pod nazivom „Uskoči u vlak za bolji svijet“ u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica te dodata edukacija za djelatnike škole do kraja prvog obrazovnog razdoblja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *